Fortsätt till huvudinnehåll

Short och linne till Alva, 2 1/2 år

Hittade ett mönster i Ottobre (3-2012) på ett par coola sportshorts till småttingar. Tog med mig bästa vännen och hennes lilla dotter på 2 1/2 år. Alva valde själv tyget, anläggningsfordon är grejen!

Shortsen var lite pilliga att sy, beskrivningen i Ottobre var inte glasklar. Lösningen låg i att man sydde sidokantningen löst efter att sidsömmen var klar. Om tvillingnålen och jag varit bättre kompisar hade nog resultatet blivit bättre. Och om den nya symaskinen inte krånglat så, hade hela projektet gått på halva tiden. Tack och lov att min gamla trotjänare Husqvarna Automatic finns kvar. Nya maskinen får nog åka tillbaka till affären på service.

Sydde ett matchande linne till. Använde ett mönster från Ottobre igen (1-2013) och förminskade det lite, för att bli 98 istället för 104. Nu tycker jag dock det ser ut som om jag förminskade det aningen mycket. Shortsen i storlek 92 ser betydligt större ut. 

Halsringningen är inte sned i verkligheten, men jag är ingen bra fotograf! Såärdet!


Sportshorts & linne till coolaste tjejen i stan

Populära inlägg i den här bloggen

Tips & trix, hur man syr en ärm/benmudd på enklaste sätt

Hur syr man en mudd till ett baby- eller barnplagg på enklaste sätt?

Frågan kommer ofta upp i en sygrupp jag följer på facebook. Jag har ett sätt som jag brukar använda, säkerligen är jag inte ensam om denna metod, men jag tänkte att jag kan ju bjuda på hur jag gör med lite bilder.

Metoden fungerar på alla typer av muddar till alla typer av plagg, men är framförallt användbar på ärm- och benmuddar på plagg i de minsta storlekarna.

1. Välj ett föremål i lämplig storlek att trä upp mudden på. Jag väljer ofta en hårspraysflaska till småplagg, tex en konservburk till större.
 2. Sy ihop muddarna längs som långa rör. Kolla stretchriktningen!
 3. Vik mudden dubbel, rätan utåt, och trä upp på röret, som på bilden.
 4. Ta plaggets tyg och trä utanpå mudden. Mudd och plagg ska nu vara räta mot räta.
(Det funkar lika bra att ha mudden innerst, jag väljer det som är enklast för stunden).

 5. Nåla ev med en eller några få nålar.
Kolla så att plaggets ärm-/bensöm ligger parallellt med muddens söm.…

Sysysy-klänning i randig trikå till mig

Jag lyckades 😎
Min version av sysysy-klänningen, från UR på SVT.
Är galet nöjd med att jag vågade sy i randigt tyg o mönsterpassa. Jag sydde i fintyget direkt. Tyget är från Tygaffären på Lagerströmsplatsen.
Mönstret finns här: http://www.ur.se/mb/pdf/Arbetsblad/185000-185999/185900-2_85010362004_arb.pdf

Ändringar: ingen huva, ärmar förlängda 3 cm, rygg kortad 2 cm. Strl XS


Barnvagnsfilt med nallebjörnar - hur gosig som helst

Ikväll har jag äntligen fått tummen ur och sytt en filt av det fina nallebjörnstyget jag köpte i Tygaffären för några veckor sedan. Filten är medvetet sydd relativt liten, ca 60 * 70 cm, för att funka i liggvagnen.
Tyget kommer passa den beställda vagnen sååå bra! Och oavsett om lilla pyrets kön kommer filten nog användas flitigt. För mig som gillar nallar så var det kärlek direkt när jag såg tyget!
Här är två (halvbra) bilder. Det är svårt att fota filtar.